Select Page

Elokuun lopussa 2020 tein uhkarohkean ja mahdollisesti tyhmän tai erittäin hyvän ratkaisun: Ostin parin tonnin arvoisen verkkokurssin. Verkkokurssin, jossa opetetaan rakentamaan verkkokursseja. Metatasoa! 

Jouduin tähän amerikkalaiseen sales funneliin vähän yllättäen, suojaukset alhaalla ja täysin avoimena kaikille lupauksille uudesta elämästä ja tulevasta menestyksestä. Ostohousut puin jalkaan kuitenkin vasta siinä kohdassa, kun verkkokurssiviisaani sanoi myyntiwebinaarissaan: en halua tehdä 1:1 töitä asiakkaiden kanssa, koska en nauti siitä. Bingo! 

Asiakkaat voivat olla sekä innostavia että kivoja, samoin toimeksiannot. Silti en näe kovin ruusuisena tulevaisuutta, jossa myyn osaamistani tuntiperusteisesti. Sitä paitsi rakastan opettaa asioita. Silloin olen elementissäni. Kunhan sitä ei tarvitse tehdä luokan edessä. 

Verkkokurssikurssi on erittäin hyvä ja taitavasti rakennettu. Opettaja on innostava, kaunis ja ehdottoman pätevä. Itse olen juuri niin haja-aivoinen ja kaikkiin suuntiin säntäilevä kuin pelkäsinkin. Innostun kaikesta ja vaihdan suuntaa päivittäin. Kurssi-ideoita on kymmeniä. 

Jokainen niistä on tähän mennessä juuttunut tuotantoputkessa samaan ”mitä minä tästä muka tiedän” -vaiheeseen. Tuotannossa tuntuu siis olevan jokin aika sitkeä bugi. Tiedänhän minä vaikka mitä ja vaikka mistä. Ihan kohta kaiken myös verkkokurssien rakentamisesta. 

Bugin nitistämiseksi (ja koska kurssin yksi to do -kohta on ”accountability”), aion tehdä tästä retkestä näkyvän. Tämä on avoimen matkani ensimmäinen etappi.

Alkutilanne elokuussa 2021: 

-Sähköpostilista: ei ole
-Verkkosivu: on
-Sosiaalisen median sisällöt: ei ole 
-Sähkpostipalvelu: ei ole

Tavoite on rakentaa sähköpostilista ja sille 1000 seuraajaa. Luoda oma verkkokurssi. Aktivoitua sosiaalisessa mediassa, jota pelkään ja inhoan vaikka olen tehnyt sitä työkseni. Tai ehkä juuri siksi. Tästä ei siis voi päästä kuin ylöspäin? 

Tervetuloa mukaan!